Knetter

Door: Ultima Thule

Muziektheater Of het verlangen naar hoe het ooit was maar misschien nooit is geweest.

Jean-Martin keert terug naar zijn ouderlijk huis. Zijn vader - een wereldberoemde psychiater - is gestorven. Het huis moet leeggehaald worden. Waar te beginnen? Hij staat in de tuin en wil nog niet inpakken.
Plots duikt zij op, het meisje. Alsof ze nooit is weggeweest.
Doe uw ogen dicht en volg mijn stem! zegt ze.
Zij weet iets wat hij niet weet. Maar wat zij niet weet is dat hij ook iets weet wat zij niet weet.
Samen spoelen ze terug naar hun eerste ontmoeting. Naar de vijver. Naar het lijk in die vijver.
Weet ge het nog? vraagt zij.
Stilte.

Joris Hessels en Dominique Collet maken een gevoelige, absurde objectenvoorstelling over hoe het soms knettert. Over hoe een verhaal plots helemaal anders kan worden.
Alles hangt af van hoe je naar de dingen kijkt.

Joris Hessels heeft een mooi cv opgebouwd als theateracteur. Hij speelde o.a. in voorstellingen van Bronks, Het Gevolg, HetPaleis, Kopergietery en Studio Orka. Tegelijkertijd verscheen hij op televisie, o.a. in de series De dag, Coppers en Professor T. De grote bekendheid kwam met het ontroerende Radio Gaga dat hij samen met soulmate Dominique Van Malder maakte en onlangs nog de De Weekenden.

Dominique Collet was als actrice te zien in producties van Ultima Thule & HetPaleis, Lazarus en in enkele producties van Tank! Dominique is artistiek coördinator van de Theaterateliers van Kopergietery. Sinds 2017 maakt ze deel uit van de cast van Salon Secret, een coproductie van Arsenaal/Lazarus, Hof van Eede en Kopergietery.

Compact Disk Dummies zijn de jongste telgen uit de Belgische electro/rock-scene. In 2012 wonnen ze de Humo’s Rock Rally 2012. Ondertussen staan ze stevig naast toppers als Telex, Soulwax, Goose, The Subs, Front 242 en The Neon Judgement.


Credits

creatie en spel: Joris Hessels en Dominique Collet - vormgeving, decor en objecten: Griet Herssens en Rupert Defossez - muziekcompositie: Lennert en Janus Coorevits (Compact Disk Dummies) - coach: Sven Ronsijn - techniek: Rupert Defossez – i.s.m. Museum Dr. Guislain

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 LESMAP Knetter.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
vr 18.10.2019 10:30 - 11:35 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet
vr 18.10.2019 14:00 - 15:05 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 25 Log in om te kunnen reserveren