Franzerl

Door: Aardvork

Muziektheater Franzerl is een fijne muzikale voorstelling op kindermaat over het leven van Franz Schubert.

Hoe lang is het nog? Nog vijf minuten. Nog vijf minuten en dan loop ik door het gordijn het podium op. En dan … de muziek, de schoonheid, het applaus!

Het is Franske Schubert die dat zegt. En straks is het zijn grote optreden. Hij is erg zenuwachtig. Zullen er veel mensen komen? Zal papa er zijn? En zijn broer Ferdinand? Hoe lang is het nog? Nog vijf minuten. Frans is klaar. De zaal zit afgeladen vol om te luisteren naar zijn prachtige muziek.

Luister je mee? Franzerl zingt voor jou zijn mooiste liedjes, hij vertelt over zijn leven, over Caroline en over het kasteel van Esterhazy. Hij bedenkt ter plekke nieuwe muziek. Hij duikt in het muziekpapier. Hij krabbelt de bladeren vol en de verhalen komen tot leven …

Met de biografische muziektheatervoorstelling Franzerl brengen pianiste Elisabeth De Loore, zanger en acteur Pieter De Praetere en theatermaker Koen Boesman de wonderbaarlijke muziek van Schubert tot leven op kindermaat. Op de scène: een piano, een pianiste, een zanger en bergen papier. De kinderen zitten op de eerste rij om te ervaren hoe muziek ontstaat en duiken mee in een hoofd waar de verbeelding nooit stopt.

 


Er is een lesmap ter beschikking met interactieve & muzische activiteiten om in de klas te gebruiken als voorbereiding en naverwerking.


Credits

van en met: Elisabeth De Loor, Pieter De Praetere en Koen Boesman

Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Lesmap Franzerl.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 14.11.2019 13:30 - 14:30 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 70 Inschrijvingen zijn afgesloten