Woestzoeker

Door: Theater Antigone & Theater Artemis

Theater In Woestzoeker zwemmen twee jongeren als wilde detectives tegen de stroom in.

Ze trekken ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat die niet te kloppen is: armoede. Wanneer hun ouders plots beginnen krimpen tot ze op een dag niet meer te zien zijn met het blote oog, is het hek van de dam.
Woestzoeker is een bitterzoete voorstelling over hoe een groeiende sociale ongelijkheid nu ook het onderwijs begint aan te tasten.
Raven Ruëll: Vaders en moeders werken zich compleet te pletter maar blijven krimpen, zo hard dat ze op een dag met het blote oog niet meer te zien zijn, en ik alleen maar kan denken: Wat nu?
Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil is Woestzoeker opnieuw een lofzang op het kind dat naarstig tegen de stroom in zwemt. Want tegen de stroom in heeft wel zin.

In het tragikomische Woestzoeker wapenen twee jongeren zich met fantasie en empathie tegen de negatieve spiraal die kansarmoede heet. Recensie De Standaard
Credits

spel: Sophie Warnant, Dries Notelteirs - livemuziek: Keimpe De Jong, Arend Niks - tekst: Jan Sobrie, Raven Ruëll - regie: Raven Ruëll - scenografie: Giovani Vanhoenacker - geluidsontwerp: Niels Vanherpe - lichtontwerp: Maarten Thorrez - foto's: Kurt Van der Elst

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar


Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Lesmap Woestzoeker.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 12.11.2019 14:00 - 15:10 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 40 Log in om te kunnen reserveren
wo 13.11.2019 10:30 - 11:40 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 100 Log in om te kunnen reserveren