Woestzoeker

Door: Theater Antigone & Theater Artemis

Theater Bitterzoet verhaal over hoe groeiende sociale ongelijkheid ook het onderwijs aantast.

Voor deze voorstelling bekijken we omwille van covid-19 een mogelijke nieuwe datum in voorjaar 2021.

Woestzoeker is een bitterzoete voorstelling over hoe een groeiende sociale ongelijkheid nu ook het onderwijs begint aan te tasten.

In Woestzoeker zwemmen twee jongeren als wilde detectives tegen de stroom in. Ze trekken ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat die niet te kloppen is: armoede. Wanneer hun ouders plots beginnen te krimpen tot ze op een dag niet meer te zien zijn met het blote oog, is het hek van de dam.

Raven Ruëll: Vaders en moeders werken zich compleet te pletter maar blijven krimpen, zo hard dat ze op een dag met het blote oog niet meer te zien zijn, en ik alleen maar kan denken: Wat nu?

Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil is Woestzoeker opnieuw een lofzang op het kind dat naarstig tegen de stroom in zwemt. Want tegen de stroom in heeft wel zin.

 

 

 


In het tragikomische Woestzoeker wapenen twee jongeren zich met fantasie en empathie tegen de negatieve spiraal die kansarmoede heet. Recensie De Standaard

In november 2019 heeft deze voorstelling ook in onze schouwburg gespeeld voor het 1ste jaar secundair onderwijs. Omdat de leerlingen erg geboeid waren en ook docenten positief reageerden, hernemen we deze productie dit seizoen.

Lesmap woestzoeker


Credits

spel: Sophie Warnant, Dries Notelteirs - livemuziek: Keimpe De Jong, Arend Niks - tekst: Jan Sobrie, Raven Ruëll - regie: Raven Ruëll  - scenografie: Giovani Vanhoenacker - geluidsontwerp: Niels Vanherpe  - lichtontwerp: Maarten Thorrez - foto's: Kurt Van der Elst

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar


Duur:  70 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 lesmap Woestzoeker.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 08.10.2020 10:30 - 11:40 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 190 Log in om te kunnen reserveren
do 08.10.2020 14:00 - 15:10 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 190 Log in om te kunnen reserveren