De Kleine Prins

Door: Malpertuis

Theater Klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen.

Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apenbroodboom.

Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef De Kleine Prins toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat en dat schemert door in de schriftuur. Naar het einde toe sluipt er een toon binnen die even poëtisch als diepzinnig is. De dialogen die de prins voert met zowel de vos als de slang zijn doortrokken van weemoed en levenswijsheid.

Met Thomas Janssens maakte Piet Arfeuille in Malpertuis eerder het bejubelde Recht zal zijn wat ik zeg! (2012), waarin Janssens zich liet kennen als een uitstekend verteller.
Nikolas Lesateghe is mede-oprichter van het Brusselse kunstenaarscollectief Koekelbergse Alliantie van Knutselaars en resideerde in Malpertuis voor de Loopgravenoperette (2015).
Naomi van der Horst is jong, opkomend talent uit Nederland en schitterde vorig seizoen in de Malpertuisproductie Beginners (was in 2019 te zien in onze schouwburg).


Credits

concept en spel: Thomas Janssens, Nikolas Lestaeghe, Naomi van der Horst - productieleiding en vormgeving Rik Teunis, Wim Loobuyck - tekst: Antoine de Saint-Exupéry - concept: Piet Arfeuille - productie: Theater Malpertuis - foto: Fred Debrock

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar


Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Inschrijven kan vanaf
do 03.09.2020 15:30
di 20.04.2021 14:00 - 15:15 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 200 Inschrijven kan vanaf
do 03.09.2020 15:30