Drrraai

Door: Tout Petit
© Kurt Van der Elst

Dans Cirkels. Draaien. Zwieren. Zwaaien. Rond en rond. Het gaat maar door.

In Drrraai gaat alles aan het draaien: de dansers, het decor, zelfs de muziek kolkt door de ruimte en zoekt de poëzie in een herhalend patroon. Dans, muziek en geluid nemen de kinderen mee in een virtuoos spel van circulaire bewegingen. Het publiek zit in de installatie en wordt zo medespeler.

Als je aan een kind vraagt om te dansen, is de kans groot dat het rond zijn eigen as draait.  Dit was het uitgangspunt voor de nieuwe productie van choreografen en dansers Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland. De circulaire beweging is een fundamentele beweging in de dans en in de wereld. Waar de cirkel eindigt, begint hij weer. Door deze onvatbaarheid wordt de cirkel fascinerend. Als in een perpetuum mobile kunnen gedachten en lichamen blijven doordraaien.

Drraai is na Kom mee, Leon!, Schots en scheef en het tweeluik licht! en luid de vijfde creatie van het Limburgse Tout Petit, dat een danstaal ontwikkelt, die zowel een jong als een volwassen publiek prikkelt, fascineert en uitdaagt.

 


Na de voorstellingen worden kinderen en begeleiders uitgenodigd voor een interactief speelparcours.


Credits

choreografie en dans: Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland - compositie en muziek: Koen Brouwers - scenografie: Erki De Vries - bewegingsadvies en dramaturgie: Iñaki Azpillaga - lichtontwerp: Harry Cole - productiemedewerker: Steve Van Roy - coproductie: HET LAB - met steun van: kunstencentrum STUK, cultuurcentrum Hasselt en C-TAKT - foto: Cristóbal Schmal

Doelgroep(en):
1KK Kleuter - 1ste kleuterklas
2KK Kleuter - 2de kleuterklas


Duur:  50 minuten

Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
ma 01.03.2021 10:30 - 11:20 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet
ma 01.03.2021 13:30 - 14:20 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 28 Log in om te kunnen reserveren