PlastiekBERTRAND

Door: Kopergietery, KGbe, Beeldsmederij De Maan
© Phile Deprez

Figurentheater Bertrand is van plastiek. Bertrand wil echter alles zijn, behalve plastiek.

Samen met zijn leger van afgewezen voorwerpen gaat Bertrand op zoek naar de schoonheid in het ‘niets’. De kapotte stofzuiger, de lelijke rok, een plastieken zak en zelfs mama’s oude tandenborstel ... Wat weggeworpen werd, komt tot leven. Wat aan de kant geschoven werd, mag weer mee doen. Wat niet meer mocht bestaan, krijgt terug een ziel.

Kostuumontwerpsters Leentje Kerremans en Valerie Le Roy delen een grote liefde voor de pracht en humor van alledaagse, ‘stomme’ dingen. Samen met theatermakers Michiel Soete, Nona Demey Gallagher en muzikant Janko Beckers vissen ze in die zee van ogenschijnlijke rommel naar geheime vermommingen en dubbele levens. Ze komen boven met een uiterst visuele voorstelling die de nieuwsgierigheid van jonge kinderen extra prikkelt.

PlastiekBERTRAND is een voorstelling voor kinderen over spullen en alledaagse zaken die opnieuw een ziel krijgen en weer schoonheid uistralen. . Om van te genieten!

Leuke omkadering van deze voorstelling: https://kiosk.kopergietery.be/kiosk/plastiekbertrand/

 


plastiekBERTRAND is niet alleen een schattig figuurtje gehuld in plastic ballen, maar ook het heerlijk absurde theaterdebuut van twee costumières****. De StandaardCredits

spel: Valerie Le Roy, Leentje Kerremans, Nona Demey Gallagher, Michiel Soete - concept & creatie: Leentje Kerremans, Valerie Le Roy - coaching: Stef De Paepe, Johan De Smet - muziek: Janko Beckers - foto: Phile Deprez

Doelgroep(en):
1LJ Lager - 1ste leerjaar
2LJ Lager - 2de leerjaar


Duur:  50 minuten

Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 PlastiekBetrand - In gesprek met de makers.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 18.01.2022 10:30 - 11:20 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 56 Log in om te kunnen reserveren
di 18.01.2022 13:30 - 14:20 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 44 Log in om te kunnen reserveren