Wat me niet breekt (maakt me niet noodzakelijk sterker)

Door: Dox

Theater In Wat me niet breekt voel je hoe het is om zonder ouders tiener te zijn. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee?

Jimmy wordt op zijn elfde uit huis geplaatst en groeit op in een woongroep. Hoe is het om op te groeien als je ouders er níet voor je zijn. Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? Dat verhaal wordt nauwelijks verteld. De makers van Bromance geven kinderen die opgroeien zonder ouders een stem.

Regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht duiken opnieuw in de belevingswereld van de jongeren. In de voorstelling ben jij, als publiek, Jimmy. Een verhaal over vallen en opstaan met herkenbare situaties voor iedereen, zelfs als je geen moeilijke jeugd hebt gehad.

Autodidact en upcoming choreograaf Dalton Jansen neemt de choreografie voor zijn rekening. Hij groeide zelf op zonder ouders in de buurt en neemt zijn ervaringen mee in het maken van de choreografie voor deze nieuwe voorstelling. Jansen heeft de afgelopen jaren met zijn choreografieën meerdere prijzen behaald. In 2017 heeft hij met The Double Collective Hip Hop Games gewonnen: een grote, internationale wedstrijd in Frankrijk. Naast choreograaf werkt Dalton ook als begeleider in een woongroep voor jongeren.

Schrijver Joachim Robbrecht sprak voor de toneeltekst diverse jongeren, professionals en ook Dalton Jansen als ervaringsdeskundige. Vijfvoudig Krekel winnaar Timothy de Gilde maakt alles tot een pakkend geheel. Hij heeft samen met Robbrecht al vele jeugdtheatervoorstellingen op zijn naam staan. Hij schuwt geen gevoelige onderwerpen zoals seksualiteit, genderfluïditeit of zelfmoord. De Gilde en Robbrecht wonnen in 2016 de Gouden Krekel voor de voorstelling Bromance.

 

 

 Credits

spel en dans: Olaf Ait Tami, Nastaran Razawi Khorasani, Nimuë Walraven, Nadine Wijshoff, Shelley Bos, Bram Walter - regie: Timothy de Gilde - tekst: Joachim Robbrecht i.s.m. Artun Alaska Arasli - choreografie: Dalton Jansen - decor: Janne Sterke - kostuums: Rebekka Wörmann - lichtontwerp: Tim van ’t Hof - muziek: Bart Rijnink

Doelgroep(en):
3M Secundair - 3de jaar
4M Secundair - 4de jaar


Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 24.10.2019 10:30 - 11:45 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet
do 24.10.2019 14:00 - 15:15 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet