Woestzoeker

Door: Theater Antigone
© Kurt Van der Elst

Theater Bitterzoet verhaal over hoe groeiende sociale ongelijkheid ook het onderwijs aantast.

In Woestzoeker zwemmen twee jongeren als wilde detectives tegen de stroom in. Ze trekken ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat die niet te kloppen is: armoede. Wanneer hun ouders plots beginnen te krimpen tot ze op een dag niet meer te zien zijn met het blote oog, is het hek van de dam.

Raven Ruëll: Vaders en moeders werken zich compleet te pletter maar blijven krimpen, zo hard dat ze op een dag met het blote oog niet meer te zien zijn, en ik alleen maar kan denken: Wat nu?

Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil is Woestzoeker opnieuw een lofzang op het kind dat naarstig tegen de stroom in zwemt. Want tegen de stroom in heeft wel zin.
In november 2019 heeft deze voorstelling ook in onze schouwburg gespeeld. Omdat de reacties zeer positief waren en het thema meer dan ooit relevant is, hernemen we Woestzoeker in 2021-2022.


In het tragikomische Woestzoeker wapenen twee jongeren zich met fantasie en empathie tegen de negatieve spiraal die kansarmoede heet. Recensie De Standaard


Credits

spel: Sophie Warnant, Dries Notelteirs - livemuziek: Keimpe De Jong, Arend Niks - tekst: Jan Sobrie, Raven Ruëll - regie: Raven Ruëll  - scenografie: Giovani Vanhoenacker - geluidsontwerp: Niels Vanherpe  - lichtontwerp: Maarten Thorrez - foto's: Kurt Van der Elst

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar


Duur:  65 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 lesmap Woestzoeker.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 08.03.2022 13:30 - 14:35 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 17 Log in om te kunnen reserveren