Niet Echt, Wel Waar

Door: Fernand
© Mike Verbraeken

Theater Bijzonder grappige en speelse inleiding tot het medium theater.

Niet Echt, Wel Waar is een voorstellings-voorstelling. Een voorstelling over voorstellingen en alles wat daarbij komt kijken. Een voorstelling die een aantal theatrale codes transparant maakt en waarin wordt uitgelegd hoe en waarom theater werkt.

Vijf spelers nemen de jongeren op enthousiaste wijze mee langs de geheimen, codes en afspraken van het theater. Waarom gaat het licht uit in het begin? Wat voor verhalen bestaan er allemaal? Hoe werkt ‘acteren’? Wie is er verliefd op wie? En wat is een goed einde?

Niet Echt, Wel Waar is dus een voorbereiding op de voorstelling waar je op dat moment al in zit. Maar verwacht je niet aan een saai gebeuren waarin het vingertje geheven wordt. Niet Echt, Wel Waar is in tegendeel lichtvoetig en speels jeugdtheater.

Bram, Carl, Jonas en Steven begonnen in 2017 te werken aan een voorstelling over theater. De vier Leuven-zonen ambieerden een soort 'Dagelijkse kost over theater'. Maar dan zonder eten én zonder Jeroen Meus. Snel bleken de jongens er ook graag een vrouw bij te willen en werd Sabien deel van de ploeg. En toen Carl zijn regisseusrpet aantrok vroegen ze aan Heleen om als vijfde speler mee op de scène te staan. Er waren best pittige discussies over wat theater nu eigenlijk wél en niet is. Wat zij alvast alle zes delen is spelplezier en daar loopt deze voorstelling van over.


Credits

van en met: Tijs Verbrugge, Heleen Desmet, Bram Kelchtermans, Sabien Van Moorter, Jonas Van Thielen (of Elsa van Dijk), Carl von Winckelmann - techniek: Bregt Janssens - foto: Mike Verbraeken - productie: 30CC

Doelgroep(en):
2M Secundair - 2de jaar
3M Secundair - 3de jaar


Duur:  75 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Lesdocument Niet echt wel waar_.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 05.10.2021 10:30 - 11:45 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet
di 05.10.2021 14:00 - 15:15 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 11 Log in om te kunnen reserveren