België ondertiteld

Door: Bronks

Theater Wat is dat nu eigenlijk, Belg zijn?

Vijf acteurs transformeren onophoudelijk: van een minister-President tot een Middelkerkse visser, van een Brusselse puber tot een Limburgse oma, van een moeder van vier kinderen met Marokkaanse roots tot een 6-jarige koekjesverslinder.

Benieuwd naar de identiteit van een land dat vaak afgeschilderd wordt als ‘Absurdistan’, trokken theatermakers Greet Jacobs en Julie Delrue een jaar lang België rond. Ze interviewden zo veel mogelijk verschillende, boeiende Belgen in alle uithoeken van het land, op zoek naar de raakpunten en de schoonheid achter al die schijnbare tegenstellingen. Het resultaat is een theaterportret dat de ziel van ons landje blootlegt.

België ondertiteld is een veeltalige voorstelling waarbij humor en zelfrelativering nooit ver weg zijn en niemand onberoerd naar buiten gaat.
Gesproken talen Frans, Nederlands, een beetje Duits (boventiteld FR/NL)


Fragment en interview op Klara

 “Van het meest frisse wat we dit seizoen al zagen. De Standaard
België ondertiteld gaat over meer dan die clichés. Het is een dwarsdoorsnede van wat ‘de’ Belg zou kunnen zijn. Het Nieuwsblad


Credits

spel: Jean-Baptiste Szézot, Greet Jacobs, Julie Delrue, Rachid Laachir en Arber Aliaj (stage) - concept: Greet Jacobs, Julie Delrue - coach: Peter Monsaert - lichtontwerp: Geert Vanoorlé - kostuum: Valerie Le Roy - met de steun van Vlaams Fonds voor de letteren - met dank aan De Grote Post, C-mine en AGORA Theater - productie BRONKS - met de steun van de tax shelter van de Belgische Federale Overheid - foto: Clara Hermans

Doelgroep(en):
3M Secundair - 3de jaar
4M Secundair - 4de jaar


Duur:  65 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Lesmap België ondertiteld.pdf
 Belgie ondertiteld Recensie De Standaard.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 16.01.2020 10:30 - 11:35 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 17 Inschrijvingen zijn afgesloten
do 16.01.2020 14:00 - 15:05 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 133 Inschrijvingen zijn afgesloten