Alias

Door: Collectief Verlof

Theater Hoe ver wil jij gaan om graag gezien te worden?

Daan is een jonge, enthousiaste kerel. Hij heeft veel vrienden en een grappig leven, maar wordt nooit serieus genomen. Om te ontsnappen aan het gelach en zijn onhandigheid, maakt hij online nepprofielen aan. Net wanneer hij ermee wil stoppen, is de verleiding om nog één keer online te gaan met een alias te groot. Hij creëert Lars, een knappe kerel die zijn leven goed voor mekaar heeft … en voor geen meter op Daan lijkt. Via het profiel van Lars leert hij Stella kennen. Het klikt meteen.

Lisa heeft thuis geen moment rust. Ze wordt van de ene emotie in de andere geslingerd. Op een dag besluit ze online te gaan, maar niet als zichzelf. Ze kiest een foto van een meisje dat rust uitstraalt en kruipt in haar huid. Ze noemt haar Stella. Wanneer ze daar Lars ontmoet, wordt ze meteen overweldigd door zijn knappe voorkomen. Maar het gaat verder dan dat. Het klikt. En al snel wordt ze verliefd. Maar wanneer Lisa aan Lars vraagt om in het echt af te spreken, krijgt Daan het heet onder zijn voeten. Biecht hij alles op? Of komt hij gewoon niet opdagen?

Collectief Verlof onderzoekt in Alias hoe hard iemand zich in bochten kan wringen om graag gezien te worden. Deze voorstelling nodigt uit om het met jongeren te hebben over graag zien, jezelf zijn en privacy. De voorstelling velt geen oordeel, maar roept vooral veel vragen op, waarover nog lang kan worden nagepraat. Verwacht je aan knallende livemuziek, ongemakkelijke stiltes en een nodige portie humor!


Credits

tekst en spel Heleen Desmet & Bart van der Heijden - muziek Lucas Heytens - lichtontwerp Hans Rigouts - techniek Gilles Pollak & Hans Rigouts - kostuums Leilah Boukhalfa - tekstcoaching Nico Boon - spelcoaching Steven Beersmans - scenografie Collectief Verlof (met dank aan Tom Viaene, Barbara Vandendriessche en Ben Van Oeckel) - productie Caroline Bertoline  - met dank aan MoMeNT Festival Tongeren, 30CC, Stad Leuven, deRUIMTE, CC Nova Wetteren, Luka Vos en Gloria Wouters

Doelgroep(en):
3M Secundair - 3de jaar
4M Secundair - 4de jaar


Duur:  55 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 LESMAP Alias - Collectief Verlof.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 02.02.2023 10:30 - 11:25 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet
do 02.02.2023 14:00 - 14:55 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet