Het moois dat we delen

Door: Ish Aït Hamou

Lezing Ish gaat in gesprek met het publiek over zijn boeken en het leven.


Ish Aït Hamou, bij het grote publiek vooral bekend als choreograaf, danser en jurylid van So You Think You Can Dance, is een rasechte storyteller. Zijn liefde voor dans en choreografie gaat hand in hand met die voor het woord. In 2014 debuteerde hij met de roman Hard hart, waarvan 10.000 exemplaren werden verkocht, gevolgd door bestsellers Cécile en Als je iemand verliest die je niet kan verliezen.

In 2020 verscheen zijn meest recente, vierde boek Het moois dat we delen, dat al even succesvol bleek te zijn. In dit verhaal wonen Soumia en Luc in dezelfde buurt, maar toch kennen ze elkaar niet. Hun leven speelt zich voornamelijk af aan de schoolpoort, bij de plaatselijke kruidenier en op het voetbalveld. Zij probeert met de moed der wanhoop het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan. 

Het moois dat we delen is een beklijvende roman over hoe je de draad van het leven opneemt na een ingrijpende gebeurtenis.

Omdat een traditionele lezing vooral de auteur aan het woord laat en aan een leesclub enkel de lezers deelnemen, combineert Ish Aït Hamou het beste van deze twee formules. Voor Het moois dat we delen gaat hij op tournee met een alternatieve leesclub: de lezers brengen vragen over het boek mee, Ish gaat hierover in gesprek met het publiek.


Je leest het boek bij voorkeur vooraf, maar dat is geen vereiste. Het geeft je wel de unieke gelegenheid om, indien je dat wenst, met de schrijver in gesprek te gaan.


Het boek Het moois dat wij delen maakt deel uit van de GROTE LIJSTERS 2022 en is voor scholen beschikbaar aan 5.50 euro / stuk. Alle info en lessenpakket is terug te vinden via www.plantyn.com.


Credits

i.s.m. Dienst Samenleven en Bibliotheek Maasmechelen

Doelgroep(en):
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
vr 27.01.2023 14:00 - 15:00 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 14 Log in om te kunnen reserveren