Bambiraptor

Door: Kopergietery
© Phile Deprez

Theater Een geestige viering van het kinderhoofd dat niet kan stoppen met draaien.

Heeft hier ooit, héél lang geleden, een dinosaurus rondgelopen?
Waren dino’s eigenlijk gigantische kippen?
Hoe smaakt een prehistorische omelet?
Zijn alle dino’s uitgestorven?
Waar zijn al die dode dino’s gebleven?
Verpulverd tot zand?
Zitten er dinodeeltjes in de zandbak op school? 
Tussen mijn tenen? 
Tussen mijn tanden?
Zitten er dinodeeltjes in mij?
En ben ik dan ook een dino?

Jonas en Mats sluipen binnen in een dolgedraaid kinderhoofd. Ze gaan op zoek naar de alledaagse verwondering die de kleinste kinderen en de grootste filosofen met elkaar delen. Gaandeweg raken ze verstrikt in harige hersenspinsels, veelhoekige denkkaders en onvoorziene gedachtenkronkels.

Voor leerkrachten die van teksttheater houden is deze voorstelling een must see!
Het taalplezier spat eraf!

Geselecteerd voor Theaterfestival 2022!
Uit het juryverslag: 'Bambiraptor' gaf het jeugdcircuit afgelopen seizoen een bijzondere glans, dankzij een sublieme tekst en een intelligente mis-en-scène, die een eindeloze reeks aan krachtige beelden opwekt. Tegelijk doen Jonas Baeke en Mats Vandroogenbroeck ook zoveel meer dan wat turnen met taal. Hun speelse maar zorgvuldig gemaakte woordkeuzes overstijgen uiteindelijk allerlei identitaire hokjes en laten je als toeschouwer toe om in je eigen (beeld)taal je identiteit te onderzoeken. Ze leveren het levende bewijs dat jeugdtheater net méér creatieve intelligentie vereist om echt te kunnen spreken tot jong en oud.

Een uitzonderlijk creatieve en beeldrijke jeugdvoorstelling, waarin spelen met taal een kunst wordt. Een pretentieloze ode aan de fantasie.
Het Nieuwsblad****

De voorstelling is sprankelend in taal en beeld, in het strakke ritme tussen beweging en stilstaan bij de dingen. (…) Leve de magie van de fantasie! Theaterkrant, T. Devens


Omkadering:  Het digitaal inspiratieplatform KIOSK: https://kiosk.kopergietery.be/ bevat een schat aan informatie om mee aan de slag te gaan in de klas. Zeker doen!


Credits

spel & creatie: Jonas Baeke, Mats Vandroogenbroeck - coach/stem: Dounia Mahammed - art director: Emiel Astrid Vandekerckhove - muziek: elisabeth klinck - forestier: Sybren Janssens - licht: Jeroen Doise - klank: Diederik De Cock - decorbouw & techniek: Jonas de Wulf, Sebastien Van Huffel, Gielke Smet, Koen Demeyere, Bart Vanbellegem, Filip Timmerman - productiemanager: Polien Demeulemeester - een productie van: KOPERGIETERY & KGbe
met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

Doelgroep(en):
4LJ Lager - 4de leerjaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Juryrapport Bambiraptor.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 01.12.2022 13:30 - 14:30 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 44 Log in om te kunnen reserveren