Op de vlucht

Door: JEF Jeugdfilm

Film Een verhaal over angst, vriendschap en vertrouwen, maar ook over zelfvertrouwen en moed - eigenschappen die je zelfs bij de jongste kinderen vindt.

Een dag voor kerstmis, in het jaar 1942, worden de ouders van Gerda en Otto gearresteerd. Ze zijn bij het Noorse verzet, een groep die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de nazi’s keert. De kinderen blijven alleen achter en ontdekken al snel dat hun ouders iets verborgen hielden in de kelder … Sarah en Daniel, twee joodse kinderen, zitten er verstopt in een geheime kast. Kunnen Gerda en Otto het plan van hun ouders afmaken en hun nieuwe vrienden veilig over de grens naar Zweden brengen? 

Deze ontroerende boekverfilming is gebaseerd op historische feiten.

Thema(s): discriminatie en racisme, gezin en familie, historische context, identiteit (ik en de wereld), migratie, onderdrukking, oorlog, weerbaarheid, ziekte en verlies.

 

 

 


Op de vlucht maakt op kinderniveau de gruwel van de jodenvervolging bevattelijk. Humo★★★ 

Met die kinderblik levert ‘Op de vlucht’ best wat nagelbijtende spanning op, zeker op het eind, als de vier kinderen bijna hun doel bereikt hebben, maar de achtervolgers hen heel dicht op de hielen zitten. Monica Meijer, Cinemagazine


Credits

Regie: Johanne Helgeland
Noorwegen, 2020
Nederlands ondertiteld

Doelgroep(en):
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Duur:  90 minuten

Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Lesmap Op de vlucht.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 19.01.2023 10:00 - 11:30 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet