Wars

Door: Tal en Thee
© Jeroen Ceulebrouck

Muziektheater Livemuziek, zang, poppenspel en animatiefilm verwoorden en verbeelden een fonkelende wereld tot een kleurrijk magisch universum.


Wars is een eigenzinnige kraandrijver en dwarsdenker die samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan woont aan de rand van een bruisende stad. De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe onbehouwen stukje stad en keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes.
Tot ze op een dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en bovendien beweegt, een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen.

Reactie van een leerkracht na de voorstelling in Wetteren: Hoe jullie de pop Luttel tot leven hebben gebracht is echt bewonderenswaardig. Ikzelf heb er als volwassene evenveel van genoten! Het stuk had zoveel  afwisseling en zoveel dingen die te bekijken waren. Het was een streling voor het oog. Ik wilde jullie persoonlijk proficiat wensen met dit prachtige toneel.


Archief van de Dingen: groot en klein aan de slag na de voorstelling
Elke klas krijgt na de voorstelling een eigen Archief van de Dingen mee, gevuld met schatten en een boekje, als start van een bijzondere verzameling, iets om te koesteren en zelf aan te vullen.


Credits

concept en spel: Maarten Van Aerschot en Reineke Van Hooreweghe - live muziek: Toon Van Mierlo en Pascale Rubens - live zang: Bas Van Damme -animatiefilm: Jeroen Ceulebrouck en Sofie Vandenabeele - poppen: Evelyne Meersschaut - technisch ontwerp: Robbe Mols

Doelgroep(en):
1LJ Lager - 1ste leerjaar
2LJ Lager - 2de leerjaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Lesbrief Wars.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 31.01.2023 10:30 - 11:30 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet
di 31.01.2023 13:30 - 14:30 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet