Vuur/toren

Door: Laika i.s.m. hetpaleis
© Kathleen Michiels

Theater Een visuele, dynamische en tragikomische voorstelling over de drie laatste vuurtorenwachters ter wereld.

Drie vuurtorenwachters houden het licht in de toren brandend. Aan de rand van de woeste oceaan, in weer en wind, werken ze met gevaar voor eigen leven. Om anderen veilig thuis te brengen. Maar wat als het licht sputtert en dooft? Wie loodst hen naar een veilige haven als de wereld hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur brandend in je hart als iedereen je heeft verlaten?

Vuur/toren gaat over drie mensen die aan hun lot worden overgelaten en voor de rest van de wereld niet meer bestaan. Ze verliezen zichzelf en elkaar tot iemand opduikt die hen in de armen sluit.

Na het fantastische De Passant (in 2017 in onze schouwburg) opnieuw een tragikomische voorstelling met vier heerlijke spelers op scène.

Voor de omkadering van deze voorstelling werkte jeugdtheater hetpaleis een digitaal pakket uit voor leerkrachten: https://www.spothetpaleis.be/spot/vuur-toren/


Vuur/toren is weer zo’n productie van Michai Geyzen die raakt. Door het heerlijke spel van de drie mannen, door de charismatische magie van de danseres, door het wonderlijke lichtspel, door de strakke dramatische opbouw. Zo mooi om mee te maken. Theaterkrant.nl (Tuur Devens)

In Vuur/toren komt daar visuele poëzie bij, met dank aan het knappe lichtontwerp en uitgepuurde decor met scherven van spiegels als de zee en een toren van ladders. De Standaard (Filip Tielens)

Wat een mooie, ware inzichten voor een jong en minder jong publiek. En wat een mooie, gevoelige voorstelling. De Morgen (Evelyne Coussens)

Gehuild, gelachen, sprakeloos geweest. Het was prachtig! Brenda Vercammen, 4 april 22

Recensie Theaterkrant
Recensie De Standaard
Recensie De Morgen
Recensie Het Nieuwsblad


Credits

concept en regie: Michai Geyzen - spel: Ephraïm Cielen, Young-Won Song, Boris Van Severen, Robbert Vervloet - muziek: Ephraïm Cielen -  choreografie: Young-Won Song

Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 14.03.2023 10:30 - 11:30 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) 101 Log in om te kunnen reserveren
di 14.03.2023 13:30 - 14:30 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet