De Wachters

Door: Speelman
© Sieglinde Wuyts (Beelderig)

Theater Bijzonder grappig muziektheater over twee jongens die onder een boom wachten tot ze groot zijn.

Twee jongens spreken af aan een boom. Want de maat is vol! Het is genoeg geweest! Als het zo zit dan blijven zij hier, aan deze boom, op deze plek.
Ze blijven net zo lang wachten. Tot… Tot ze groot zijn! Het kan ieder moment gebeuren. Want ze wachten nu toch al heel lang! Denken ze toch.
Eén ding staat vast: de tijd heeft hen veranderd. Ze zijn gegroeid. Ze hebben haar, op hun kin! Dat hadden ze vroeger niet. Zou het nu gaan gebeuren? Het maakt niet uit, zolang het niet gebeurt, blijven ze hier…  Wachten tot ze groot zijn!

Speelman liet zich voor De Wachters inspireren door de klassieker Wachten op Godot en vertaalde dit beroemd stuk naar ludiek filosofisch jeugdtheater waarin vragen worden gesteld en … onbeantwoord blijven.


De Wachters was een instant-succes en toerde eerder van 2014 tot 2017. Nu nemen de baardige heren het jonge publiek opnieuw mee in een absurde, komische wereld waarin alles draait om dat éne moment, de verlossing, de dag dat… Ja, dat wat eigenlijk?

De makers aan het woord


Credits

concept, spel en regie: Stan Reekmans en Martijn Megens - compositie: Bert Bernaerts - livemuziek: Hannes d’Hoine - decor: Martijn Megens - coaching: Nathalie Lepage en Sven Verelst - licht en geluid: Alexander Coppenolle  - met steun van: District Borgerhout en de Vlaamse Overheid

Doelgroep(en):
1LJ Lager - 1ste leerjaar
2LJ Lager - 2de leerjaar
3LJ Lager - 3de leerjaar


Duur:  55 minuten

Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 lesmap_De_Wachters.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 23.05.2023 10:30 - 11:25 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet
di 23.05.2023 13:30 - 14:25 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet