Loopneus

Door Theater De Spiegel

© Sofie Wanten

Muziektheater Een heuse opera voor snotterige sniffende kindjes!

Kan een neus op een gsm écht ruiken?
Kan je een virtuele mond kussen?
Wat hoort een televisie?

In een wereld van selfies en facial expression is de keuze voor videoverbeelding bijna een evidentie. Ook zeer jonge kinderen weten zich moeiteloos dramatische houdingen aan te meten voor het mobieltje. In Loopneus worden videoschermen en gsm’s gebruikt als verlengstuk van de zangers.

 

Twee zangers-muzikanten en een videast-gitarist spelen met de canon van échte opera-aria’s en de vijf zintuigen.
De voorstelling is vrij gebaseerd op opera-aria’s van Delibes, Händel, Purcell, Gershwin, Offenbach, Sjostakovitsj en Bizet, naar de novelle De Neus van Gogol.

Deze voorstelling wordt omwille van de maximumcapaciteit uitdrukkelijk gereserveerd voor kindjes van de eerste kleuterklas. Het publiek zit op de scène, dicht bij de spelers.

Loopneus speelt op zondag 28 januari ook voor een familiepubliek.

Credits

spel en zang: Helene Bracke - spel, zang en cello: Ewout Lehoucq - spel en gitaar: Senne Van Loock - zang op video: Jean Bermes - concept, bewerking en regie: Helene Bracke - artistieke coaching: Karel Van Ransbeeck - video, beeld en editing: Senne Van Loock - klankmontage: Tijl Wellens - objecten en kostuums: Evelyne Meersschaut - decor: Wim van de Vyver - foto: Sofie Wanten - coproductie: Elbphilharmonie Hamburg, Réseau Courte-Echelle Paris, Compagnie ACTA Villiers-le- Bel en Perpodium, met steun van: de Belgische Tax Shelter, De Studio, Vlaamse Gemeenschap

Doelgroep(en):

1KK
Kleuter - 1ste kleuterklas

Taalniveau:

Duur:

45 minuten

Prijs:

€ 3.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 29-01-2024 09:30 - 10:15 CC Maasmechelen volzet
ma. 29-01-2024 11:00 - 11:45 CC Maasmechelen volzet