© Clara Hermans

Circustheater Geen hoogte zonder laagte. Geen einde zonder begin.  BTE is een circusvoorstelling door en voor jongeren op het scherp van de snee. Adembenemend!

In Beyond the Edge beweegt een groep jongeren over een levensgrote installatie van ladders. Een voorstelling over hoe we allemaal hogerop proberen te geraken, maar in iedere positie afhankelijk zijn van elkaar.  

Circus- en dansmaker Piet Van Dycke is nog maar 26 jaar, maar al een gekende naam in binnen- en buitenland. In 2014 danste hij voor het eerst in de fABULEUS-productie dUb van Karolien Verlinden. In Beyond the Edge test hij de limieten van een gemengde cast van jongeren tussen 13 en 23 jaar, op de kruising tussen acrobatie, dans en parkour. Fysieke afhankelijkheid was nooit eerder zo spannend.
 


Beyond the Edge
 is een project van de cultuurcentra van Maasmechelen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren, samen met HET LAB/Krokusfestival en fABULEUS.
De voorbije jaren realiseerden we samen al SNAP XL (2018) en We Go Places (2021).

 

https://www.theaterkrant.nl/recensie/beyond-the-edge/fabuleus-piet-van-dycke-het-lab/ 

 

 

Lesmateriaal

Naast de lesmap die je elders op deze pagina vindt, is er een aantrekkelijk digitaal platform gelanceerd.
Surf naar deze digitale voorbereiding en bekijk de portretten van de jongeren en de making-of-video's en beluister de muziek van de voorstelling op Spotify: https://backstage.fabuleus.be/beyond-the-edge/

 

Beyond the Edge speelt ook op 1 maart om 19.30 uur.

Credits

choreografie/concept: Piet Van Dycke - dansCédric Broux, Ella Copermans, Aurora Mesropyan, Indira Pap, Tijn Peeters, Kaat Raeymaekers, Stieg Van Ham, Sara Vranken - assistentie: Chiara Scharler - installatie: Arjan Kruidhof - dramaturgie: Marie Peeters - muziekcompositie: Koen Brouwers - kostuums: Oona Mampuys - lichtontwerp: Edwin Van Steenberghen - vooronderzoek: Luuk Brantjes, Samuel Rhyner, Chiara Scharler en Lucy Steinfeld - foto: Clara Hermans - productie: fABULEUS, HET LAB, C-mine, CC MUZE, CC Casino, cultuurcentrum De Adelberg, CC Maasmechelen en CC de VELINX - coproductie: Perpodium en STUK - in samenwerking met :Passerelle en circuswerkplaats Dommelhof - met steun van: de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid  

Doelgroep(en):

3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
vr. 01-03-2024 14:00 - 15:00 CC Maasmechelen 26 Log in om te kunnen reserveren