TERMINATOR TOO

Door Vervloet & De Studio

© Yuri van der Hoeven

Theater Terminator Too is een ode aan de fantasie, een uitnodiging tot ongebreidelde creativiteit, vol humoristische referenties aan de hedendaagse beeldcultuur.

In een gebricoleerde stijl leggen twee broers de stereotiepe mechanismen bloot van het medium film. Het maken van hun eigen film is de ultieme vlucht uit de realiteit. Maar gaandeweg ontstaan er spanningen tussen de twee mannen en ook de buitenwereld neemt een steeds grotere rol in.

Terminator Too toont het perspectief van twee volwassen mannen die op haast maniakale wijze blijven vasthangen aan de helden van hun jeugd. Ze amuseren zich te pletter, maar zijn niet altijd helemaal 'in touch with reality'. Maar onderhuids schuilt een grimmige ondertoon. Wie zijn die mannen? En waarom sluiten ze zich af van de buitenwereld?
Voor de creatie van Terminator Too dompelden Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen zich onder in de wereld van Hollywood-blockbusters. Ze creëerden een eigen universum op scène, waarin ze zelf de helden zijn.
Het resultaat is een wervelende voorstelling, met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, tekstfragmenten uit populaire (actie)films van vroeger en nu, spectaculaire gevechts-choreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack.

 

Theatermaker Robbert Vervloet is huisartiest bij De Studio en speelde o.a. bij tg Elektra, fABULEUS, hetpaleis, Het Kwartier, Tuning People en Laika. Op tv was hij te zien in reeksen zoals Loslopend wild, Gevoel Voor Tumor en Buck en F*** You Very, Very Much.

Kaspar Schellingerhout studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij is acteur, muzikant en geluidsontwerper en maakt deel uit van de vaste makersgroep van Muziektheatergezelschap Orkater in Amsterdam. Hij was te zien in o.a. King Lear (hetpaleis/Het Zuidelijk Toneel) en Niets (hetpaleis/De Nwe Tijd).

De charme van deze publiekslieveling is dat hij het spelplezier en de ongebreidelde creativiteit laat primeren, zodat de voorstelling voortdurend je eigen verbeelding triggert.  De Standaard****

Credits

spel: Robbert Vervloet en Kaspar Schellingerhout - concept: Ephraïm Cielen en Robbert Vervloet - dramaturgie: Ruth Mariën - eindregie: Michai Geyzen - choreografisch advies: Karolien Verlinden - techniek: Nick De Keyser & Zeno De Bruyn - scenografie: Tom Jespers - kostuum: Marie Dries - muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken - productie: De Studio in coproductie met tg Elektra, C-Mine en de Warande I.s.m. Het Nieuwstedelijk, Laika, hetpaleis

Doelgroep(en):

2M
Secundair - 2de jaar
3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar

Taalniveau:

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 01-10-2024 14:00 - 15:00 CC Maasmechelen 90 Log in om te kunnen reserveren